08 פברואר 2015

מחירי ארדואינו בישראל – סקירת דגמים

ארדואינו הוא כרטיס הפועל באמצעות בקר SMD או ג'וק אלקטרוני. הוא מתפקד כמו ה CPU במחשבים שולחניים. באמצעות לוח חשמלי ארדואינו אפשר לתווך בין קלט לבין פלט ולהניע תהליכים אלקטרוניים באופן עצמאי.
בשונה מתחומים אחרים בחשמל, הארדואינו מעסיק קהילה גדולה מאד של העוסקים בתחומי החשמל, התקשורת, ואפילו חובבים המתעניינים בתחום, ומעוניינים ליצור פרויקטים קטנים יותר. לכן, ברי אפוא שיש הבדל ברמות הבנת המוצר ותכנותו.
אז איזה לוח מומלץ לנו לבחור?

ארדואינו למתחילים – לצרכי לימוד
במקרים אלו מומלץ לבחור בארדואינו UNO דגם R3. זהו הארדואינו הבסיסי ביותר. קיימים UNO שאינם R3 אך מדובר בדגמים ישנים יותר, וחשוב לנו שהמתעניינים יהיו חלק מהקדמה ולא ייצמדו לפלטפורמות ישנות. מאפייני ה UNO: ה CPU שלו הוא ג'וק מוארך קל לשליפה. במידה ויש עליו פרויקט שלמדתם או יישמתם ניתן להעביר את בקר הג'וק לארדואינו אחרים ולנסות שם את הפרויקט. ישנה בחיפה חנות אלקטרוניקה שמוכרת את המחשב במחיר מאוד זול יחסית לארץ. יש להם גם raspberry pi בכל הדגמים.

ארדואינו עם לוח SMD

נחשב לארדואינו מתקדם יותר מ ה UNO, אף על פי שניתן למצוא UNO שבמקום CPU ג'וק יש בו CPU מסוג SMD. מדובר במוצרים בודדים בלבד בהיקף מצומצם. לרוב, לוח SMD הוא בהכרח של ארדואינו  למתקדמים ויש לזה סיבה טובה: שליפה שלו ממעגל הארדואינו קשה ביותר ואין כמעט בעלי מקצוע שיודעים איך לעשות את זה. בשל כך, מדובר במכשיר ובקר שלא ניתנים להפרדה. מצד שני – יש בזה קיבולת גבוהה יותר של מידע וניתן ליצור פרויקטים יותר מעניינים, בעלי רבדים רבים יותר. 

מחירי ארדואינו

ארדואינו מקורי יעלה לכם יותר מאשר חיקוי תוצרת המזרח הרחוק. יחד עם זאת, ישנם חיקויים אשר לצרכי ניסוי ותהייה יספיקו בהתחלה. מחירי הבקרים של הארדואינו לבדם נעים סביב עשרות בודדות של שקלים, ונושקים מעט ליותר מכך אם מדובר ב CPU מסוג SMD. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה